Everlasting Kingdom: Unraveling the Bible’s Secrets

BIBLE QUIZ

Q 1 In 2 Kings 2:11 Elijah was taken to heaven. What did Elijah do a few years after he was taken up to heaven? Answer: 2 Chronicles 21:12-15

Q 2 Who was the first person to ever go to heaven? Answer: John 3:13 (right by the most beloved verse in the Bible-3 verses later).

Q 3 Name someone who actually said that they wanted to go to heaven? Answer: Isaiah 14:12-14

Q4 In 2 Kings 16:5-6 the word “Jews” is mentioned for the first time in the Scriptures. Were the Jews at war with A) Israel; B) Israel and Syria; C) Some other country; D) Not at war.

Q5 In Isaiah 30:18 thru the end of Chapter 35 is a prophecy about a unique time in Israel. Chapter 35:1 mentions “the desert will rejoice and blossom like a rose”. Is this 5+ chapter prophecy being fulfilled A) Entirely now; B) Entirely in the future; C) Partly now; D) In the distant past? Answer: Read the chapters carefully.

Q6 How many blood red moons does the Bible mention? A) 1; B) 4; C) 7; D) Some other number ? Answer: Revelation 6:12

Q7 All of the detailed terms of the New Covenant are explained in Jeremiah 30 & 31. Yeshua and the apostles mentioned them in passing without much contextual info (since Jeremiah did such a good job of that) such as who the New Covenant applies to. So is it for A) Christians; B) Jews; C) Christians & Jews; D) Israel & the Jews? Answer: Jeremiah 31:31

Q8 When Yeshua returns to earth He will stand on the Mount of Olives and it will split in two (Zechariah 14:3-4). This is certainly one of the most momentous events in the Bible! When the fighting ends and the dust settles, what will the survivors of the enemy nations be forced to do as a millennium of peace ensues—or else face a dire famine? (Answer: vs 16-19)

Q9 The world’s best question is found in Luke 18:18-23. It is so important that the account is repeated in Matthew 19:16-22 & Mark 10:17-22: One of the leaders asked [Yeshua], “Good Master, what must I do so that I can inherit eternal Life”? Yeshua gave a very brief answer, but the man wanted a more detailed answer, so Yeshua gave 5 specific examples of what a person needs to do to live forever. Name one of them. Hint: Christianity rejects His answer! See: Are the “Unsaved” Lost?

Q10 Consider these 2 parallel passages: 2 Peter 3:10-13 Yet the Day of YHVH will come like a thieving false “minister in a time of moral stupidity and darkness, when the Heavens will suddenly pass by with a great noise, and the former things will be dissolved by being set on fire, and the surface of the earth and the things being done on it won’t be found. 11 Since all these things will be dissolved, what kind of people should we be in sincere conduct, and reverence, 12 anticipating and desiring the coming of the Day of YHVH, when the heavens being tried in the fire will be dissolved [or unfastened, set free], and the former things being ignited will melt? 13 But we’re looking forward to a New Heavens and a New Earth as He promised, where the righteous live. … And Isaiah 51:6-8 'Look' up to the skies, and look at the earth below, because the skies will vanish like smoke, and the earth will wear out like clothing, and those who live there will die like a swarm of gnats, but My deliverance will be forever, and My righteousness will never be shattered. 7 Listen to Me, you who understand righteousness, you people who have 'internalized' My Torah. Don’t be afraid of people’s scorn, or fear their insults. 8 Moths will eat them up like clothing, and worms will eat them like they do wool, but My righteousness will last forever, and My deliverance [from sin] thru all generations.—Gabriel Version

Are these verses about the “end of the world” or about the coming restoration of the nation of Israel? Answer: All of the context of Isaiah 51 following the above quote makes it clear.

Q11 Revelation 21 describes the New Heavens the New Earth and the New Jerusalem. Does it A) accompany the restoration of Israel; or B) come after the millennium? To understand more fully you need to read the archetypal account in Isaiah 65 & 66 as well, which leaves no doubt. Also see New Jerusalem–A Place of Safety!

Chapters Articles

Intro Feast Days

Everlasting Kingdom
only search Everlasting Kingdom
 
 
Creative Commons License
Lon Martin’s work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.